torstai 3. maaliskuuta 2016

Porkkanapihvit + tillikastike

Porkkanapihvit ohje 10

Vuorossa ois reseptiä porkkanapihveistä tillikastikkeen kera. Oon valmistanut näitä nyt muutaman kerran, ja hyviä ovat! Valmistaminen ei oo mitenkään erityisen vaikeaa, mutta aikaa näihin kyllä saa kulumaan. Tälläkin kertaa mulla meni noin kaks tuntia, tosin kuvien räpsiminen saattoi vähän hidastaa kokkaamista. Näiden tekemiseen kuitenkin kannattaa varata aikaa!

Porkkanapihvit ohje

Lähdetään liikkeelle siitä mitä näitä varten tarvitsee kaapista löytyä, eli:

1/2 kg Porkkanoita
2 kpl Kananmunia
1 dl Vehnäjauhoja
Suolaa
Muita mausteita oman maun mukaan
Ruokaöljyä paistamiseen

Tillikastikkeeseen tarvitset lisäksi vielä:

1/2 dl Tuoretta tilliä
200 g Kermaviiliä
1 tl Sinappia
Pari tippaa sitruunatäysmehua
Suolaa

Porkkanapihvit ohje 2

Ensimmäisenä päästään kuorimaan ja pilkkomaan puoli kiloa porkkanoita. Kannattaa leikata porkkanat melko pieniin paloihin. Kun porkkanat on saatu pilkottua, otetaan kattila esiin. Porkkanat sinne ja vettä päälle sen verran, että porkkanat peittyy hyvin. Sitten kattila levylle lämpenemään. Porkkanoiden saa antaa kiehua melko kauan, jotta ne pehmenee riittävästi. Itse annoin niiden olla kiehumassa reilun puoli tuntia. 

tillikastike

Sillä aikaa kun porkkanat kiehuu levyllä, on hyvin aikaa valmistaa tillikastike. Ihan ensimmäisenä silputaan tilli veitsellä hienoksi silpuksi. Sitten kermaviili kuppiin ja silputtu tilli perään. Sekoitellaan ne keskenään, ja lisätään sekaan vielä muutama tippa sitruunatäysmehua, teelusikallinen sinappia ja ripaus suolaa. Sitruunatäysmehun kanssa kannattaa olla varovainen, sillä viime kerralla mulla tuli sitä liikaa. Tällä kerralla taisin laittaa kolme tippaa, mikä oli just sopivasti! Kun kaikki ainekset on sekoiteltu keskenään kupissa, voi valmiin tillikastikkeen nostaa vielä jääkaappiin maustumaan.

Porkkanapihvit ohje 4

Kun porkkanat on kiehunu tarpeeksi kauan kattilassa, vuorossa ois niiden muussaaminen haarukan avulla. Se sujuu vain jos porkkanat on tarpeeksi pehmeitä. Kun porkkanat on sopivan tasaista mössöä, voi kaiveilla kulhon esiin. Porkkanamössö sinne, perään 2 kananmunaa, noin desi jauhoja, suolaa ja muita mausteita oman maun mukaan. Oon tosi huono antamaan mitään maustamisohjeita, kun en itse niitä ruukaa mittailla. Mutta suolaa ehkä noin puoli teelusikkaa, ja itse laitoin lisäksi jauheliha-/yleismaustetta (jota käytän lähestulkoon kaikkiin ruokiin...) sekä ripauksen chilimaustetta. Mutta esim. paprikamauste ja pippuri sopii varmasti myös!

Porkkanapihvit ohje 6

Kaikki ainekset sekoitellaan kulhossa taikinaksi. Tässä vaiheessa ruoka ei ehkä näytä ihan kaikkein houkuttelevimmalta...Mutta siirrytään paistamaan pihvejä. Eli pannu kuumenemaan levylle, ja ruokaöljyä loraus siihen paistamisen avuksi. Ruokaöljyä kannattaa muistaa lisätä välillä paistaessa.

Pannun lämmettyä nosta porkkanapihvitaikinaa ruokalusikallinen pannulle ja painele se lusikan avulla pihvin muotoon. Ota taikinaa lusikalla pannulle sen mukaan miten isoja pihvejä haluat. Eli jos haluat pihveistä pienempiä, ota vähemmän taikinaa, ja jos taas haluat isompia, ota enemmän. Itse otin taikinaa jokaiseen pihviin reilun ruokalusikallisen. Sitten vaan paistetaan pannulla pihvit molemmilta puolilta siten, että ne saavat vähän rusketusta pintaan.

Porkkanapihvit ohje 7
Porkkanapihvit ohje 8

Tillikastike ehtii maustua jääkaapissa hyvin pihvien paiston ajan. Kun kaikki pihvit on valmiita, voi siirtyä ruokapöytään herkuttelemaan. Tarjoa pihvit tillikastikkeen ja esim. perunoiden kera! :)

Porkkanapihvit ohje 11

Miltä resepti teistä kuulosti? :)

Mira


2 kommenttia:

Powered By Blogger