lauantai 30. tammikuuta 2016

Ruis-kanahampurilainen

Ruiskanahamppari 8

Kokkasin tänään meille kotitekoisia hampurilaisia. Jannelle tein kanahampparin ihan normaalin hampparisämpylän väliin, mutta oman hampurilaiseni halusin kokeilla tehdä tällä kertaa ruisleivän väliin. Tuli ihan mielettömän hyvää, ja niimpä ajattelin jakaa myös teille täällä näiden reseptin, jos haluatte testata itse kotona! :)

Ihan ensimmäisenä marssin kauppaan hakemaan tarvittavat ainekset, eli:
  • Reissumies-ruisleipää (tai muuta pyöreän mallista ruisleipää)
  • Broilerin ohutleikkeitä
  • Kurkkua
  • Suolakurkkua
  • Salaattia
  • Cheddarjuustoviipaleita
  • Hampurilaiskastiketta
Kotiin päästyäni laitoin ensin kanat pannulle paistumaan. Kanojen valmistuessa pesin kurkut ja salaatin, sekä leikkasin molemmat kurkut sopivan ohuiksi viipaleiksi.

Ruiskanahamppari 2
Ruiskanahamppari 3
Ruiskanahamppari 4

Kun kanat oli sopivasti paistuneet, siirryin valmistamaan itse hampparia. Paahdoin ruisleivät leivänpaahtimessa, ennen kuin aloin laittaa niiden väliin täytteitä. Ruisleipänä mulla oli tällä kertaa Reissumiehen Tosi Tumma -leipää, joka passasi näihin vallan mainiosti. Juustona toimi Valion Cheddar-sulatejuustoviipaleet ja hampurilaiskastikkeena ihan vain Felixin American Dressing. Jos meidän lähimarketissa ois ollut enemmän valinnan varaa olisin luultavasti valinnut jotain eri kastiketta, mutta kyllä tuokin passasi näihin hyvin!

Ruiskanahamppari 7
Ruiskanahamppari
ruiskanahamppari 6

Sitten päästäänkin hampparin täyttämisvaiheeseen!

Ruiskanahampurilainen

1. Ensiksi laitoin leivän puolikkaille sopivan määrän hampparikastiketta ja levitin sen veitsellä tasaisesti.
2. Seuraavaksi asettelin kanat pohjapalan päälle. Kanat kannattaa leikata leivän muotoiseksi, ja katsoa että ne peittää hyvin koko leivän.
3. Sitten cheddarjuustoviipale kanojen päälle.
4. Tässä vaiheessa asettelin kurkut juuston päälle siten, settä niitä ois mahdollisimman tasaisesti. Mun mielestä hampparin teossa olennaisimpia osia on se, että täytteet on hyvin ja tasaisesti aseteltuna, sillä silloin hamppari on kivempi ja helpompi syödä, sekä tietty paremman näköinen.
5. Kurkkujen päälle laitoin vielä sopivan kokoisen salaatinlehden.
6. Sitten vaan kansipala kaiken päälle ja tadaa, valmis on!

Tällä kokoamisjärjestyksellä ainakin mun hampparista tuli hyvä, ja se pysyi hyvin koossa leviämättä. Näihinhän voi laittaa täytteeksi myös paljon muutakin, jos vain haluaa.

Ruiskanahamppari 9
Ruiskanahamppari 10

Sit vaan tarjolle joko semmoisenaan tai vaikka lohkoperunoiden kanssa. Hyvää ja kuitenkin suhteellisen helppotekoista ruokaa!

Miltäs näyttää teidän mielestä? Voisin toteuttaa lisääkin tällaisia reseptipostauksia, jos näistä pidätte? :)

 :llä Mira

4 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää!

    Saispas ruisleipää Australiaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivotaan että saat vielä sinne asti ruisleipää, se on kyllä niin hyvää ❤ :)

      Poista
  2. Näyttääpäs hyvältä, vois joskus kokeilla tehdä itsekkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Joo suosittelen kyllä kokeilemaan, oli niin hyviä! :)

      Poista

Powered By Blogger