lauantai 3. joulukuuta 2016

Blogit - so last season?

DSC_0301

Oon miettinyt viime päivinä, että ollaanko nyt tultu siihen pisteeseen, että  perinteiset blogit alkaa olla jo ihan last season? Tai ehkä se on tapahtunu jo jonkin aikaa sitten? Tuntuu että videoblogit ja some on syrjäyttäneet perinteiset blogit ihan 6-0. Rohkeimmat tyypit lataa nykyään youtubeen videoina sen, mitä aiemmin olisivat kirjoittaneet postauksina blogiinsa. Loput sitten jakaa kuvansa ja elämänsä somen kautta. Instagramiin saa jaettua ne elämän hienoimmat otokset, ja snäpin kautta taas sitä arkisempaa elämää.

Ehkä ihmiset ei vaan enää jaksa käyttää aikaansa pitkien blogipostausten lukemiseen,  kun sen sijaan voi katsoa videoita samalla kun tekee omia aamutoimiaan, tai somen sisällön saa nopsasti selattua läpi vaikka kauppajonossa odotellessa. Blogeja näyttää nykyisin kirjoittelevan vaan ne, joille blogin kirjoittamisesta on tullut monen vuoden saatossa elämäntapa. Monilla näyttää kyllä olevan myös youtubekanavat blogien rinnalla. Tai ehkä pitäis sanoa että blogit youtubekanavien rinnalla. Blogeja näyttää edelleen kirjoittelevan myös hieman vanhempi sukupolvi.

Selailin Blogipolkua tänään, ja huomasin ettei sieltä löydy enää paljoakaan sellaista sisältöä mikä itseäni kiinnostaisi, eli postauksia tyylistä, vaatteista, meikeistä ja ruuasta. Vielä vuosi sitten sivu oikein pursusi niitä päivittäin. Myönnän että oon itsekin melko laiska lukemaan pitkiä blogitekstejä, myös mä tykkään enemmän kuvista ja videoista. Silti jotenkin harmittaa tää blogiaikakauden loppu, jos niin voi sanoa. Saa nähdä jaksaako tätäkään tekstiä lukea kukaan tänne saakka, hyvä jos jaksan itsekään. Ehkä täytyy siirtyä videobloggailuun. Tai sit vaan tehdä sitä mistä itse tykkää.

4 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä niin totta koko postaus! Itse palailin pari päivää sitten blogimaailmaan juuri sen takia, että siitä on tullut elämäntapa, jota ilman ei pysty olemaan :D Tuntuu kyllä, että kaikki muu some on blogit syrjäyttänyt, ja että mielenkiintoisia blogeja on entistä vaikeampi löytää, koska yhä harvemmat bloggaa :( Surullista kyllä, itse tykkäisin blogeja lueskella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :) Jep, sama homma täällä. Aina täytyy uudelleen palata takaisin kirjoittelemaan postauksia, jokin tässä blogimaailmassa yhä edelleen kuitenkin viehättää :) On kyllä harmillista, että yhä vähemmän tuntuu löytyvän kiinnostavaa blogiluettavaa, ennen kun tuntui ettei edes kerkeä lukemaan kaikkea mitä haluaisi :D

      Poista
  2. Täältä yks ääni sille että alottasit videobloggauksen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi sun kommentti oli jäänyt ihan multa huomaamatta, sori! Mut apua, en tiiä löytyiskö musta niin paljoa itsevarmuutta että sellaiseen oikeasti uskaltautuisin! :D Kiitti kuitenkin äänestä, laitan sen ehdottomasti muistiin! :)

      Poista

Powered By Blogger