torstai 29. kesäkuuta 2017

Täytetyt herkkusienet uunissa



Vapaapäivän kunniaksi ajattelin pitkästä aikaa kokkailla jotain ihan uutta. Valinta päätyi tällä kertaa täytettyihin herkkusieniin. Grillissä tehdyt pekoniin käärityt sienet ei koskaan oo ollu mikään mun ykkösherkku, mutta päätinkin koittaa tehdä niistä nyt ihan oman versioni uunissa ilman pekonia. Jos sienet maistuu, niin suosittelen kokeilemaan seuraavaa reseptiä :)

DSC_0181

Valmistamiseen tarvitset:

✓ Isoja herkkusieniä
✓ Paprikan
✓Tuorejuustoa 
✓ Juustoraastetta
✓ Persiljaa (hifistelyyn)
✓ Sekä tottakai jotain hyvää kokkausmusiikkia, 
ja välineitä paistinpannusta leikkuulautaan.

DSC_0183

Ihan ensin huuhtelin sienet ja paprikan veden alla ja kaivoin leikkuulaudan sekä veitsen esiin. Leikkasin sienistä kannat, ja kaiversin hattuosien sisältä ylimääräiset pois. Kannat ja kaiverretut osat silppusin veitsellä sopivan pieneksi silpuksi ja heitin paistinpannulle öljytilkan kera. Näiden joukkoon pilkoin vielä n. puolet paprikasta.

DSC_0208

Paistoin paprikoita ja sieniä pannulla muutaman minuutin, ja lisäsin joukkoon tuorejuuston. Tuorejuuston maun voi päättää ihan oman mielen mukaan, mulla käytössä oli tällä kertaa Bonjourin Yrttitarha. Näiden sekoituksesta tuli pannulla sopivaa mössöä, jolla sai sienet näppärästi täytettyä. Päälle vielä vähän juustoraastetta ja sitten vaan uuniin 

DSC_0215

Uunissa annoin näiden olla n. 15 min 225 asteessa. Jälkeenpäin mietin, että paistoaika olisi voinut ehkä olla hieman pidempi, niin sienet olisi kerenneet pehmentyä paremmin. Siinä vaiheessa kun juusto on kunnolla sulanut ja sienet pehmentyneet, voi ne napata pois uunista.

DSC_0240

Päälle taiteilin vielä hieman persiljaa, ja pohjalle tein perussalaatin kurkusta, paprikasta, salaatinlehdistä ja fetajuustosta. Nämä oli melko helppo ja nopea valmistaa, aikaa ilman kameran kanssa säätämistä olisi kulunut varmaan reilu puoli tuntia :)

DSC_0256

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Powered By Blogger